Română Magyar

Hírek

Utolsó búcsú Balló Árontól
2006.07.10.

A Romániai Magyar Nyelvű Helyi és Regionális Lapkiadók Egyesülete megrendülten értesült elnöke, Balló Áron tragikus elhunytáról.

Ő volt az, aki a hat éve megalakult egyesület tevékenységét újraélesztette. A magyar közösséget, annak érdekeit minden percben rendületlenül szolgálta, s amikor két évvel ezelőtt az egyesület elnöke lett, ráérzett a kisebbségi helyzetben lévő lapkiadók összefogásának

továbbra is aktuális fontosságára. Szabadidejéből elvéve, számos tevékenysége mellé újabb került. Bukaresti minisztériumokkal levelezett a romániai magyar napilappiac számottevő részét képviselő kiadók terjesztési gondjainak megoldására. Közben a hatékonyabb munkavégzés végett sok utánajárással átköltözette az egyesület székhelyét Kolozsvárra és megoldotta az évek során felmerült, mindig halogatott adminisztrációs problémákat. Fiókjában most is várja őt az egyesület honlaptervezete, és a magyarországi szakmai kirándulás szervezési vázlatai.

Az erdélyi magyar napilapok gazdasági gondjainak és egyéb nehézségeinek megoldása érdekében nemcsak idehaza, hanem a határokon túl is felszólalt, belföldön és külföldön egyaránt minden szakmai tudásával és hozzáértésével küzdött azért, hogy a kisebbségi sajtó megfelelően lássa és láthassa el feladatát az adott, nem túl könnyű sajtópiaci körülmények között. Nem volt gazdasági szakember, mégis tisztában volt mindazzal, ami a kiadói munkával együtt jár. Mert hivatása volt az újságírás, és mindaz, ami azzal kapcsolatos.

Elnökünk volt, de elsősorban kollégánk és barátunk. Távozásával mindannyiunkat nagy veszteség ért, mint ahogyan az egész erdélyi, kisebbségi újságírást. Emlékét örökre megőrizzük.

Nyugodj békében!

Tagjaink

H-Press Kft. – Háromszék
http://www.3szek.ro

Hargita Népe Kft. – Hargita Népe
http://www.hhrf.org/hargitanepe

Impress Kft. – Népújság
http://www.e-nepujsag.ro

Inform Media Kft. – Bihari Napló
http://digital.biharinaplo.ro

Inform Media Kft. – Szatmári Friss Újság
http://digital.frissujsag.ro

Occident Media Kft. – Nyugati Jelen
http://www.nyugatijelen.com

Szabadság Kft. – Szabadság
http://www.szabadsag.ro

Elérhetőségeink

Romániai Magyar Nyelvű Helyi és Regionális Lapkiadók Egyesülete

Levélcím: 400009 Cluj Napoca, str. Napoca, nr. 16., jud. Cluj, România (Editura Szabadság)

Tel.: +40-264/596408, +40-264/596621

Fax: +40-264/596408, +40-264/597206

Web: http://www.lapkiadok.ro

E-mail: lapkiadok@gmail.com

Weblap.ro - Professzionális weblapkészítés HHRF - Magyar Emberi Jogok Alapítvány Romániai Magyar Linktár - erdélyi, romániai honlapok Transindex - Erdélyi netkatalógus